Voluntariat

L’Escola Adhara està reconeguda dins el Pla de Formació del Voluntariat i l’Associacionisme de Catalunya.  Anualment oferim les següents formacions, reconegudes amb un certificat de la Generalitat.

CURS D’INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT

És un curs introductori al món del voluntariat des de les diverses dimensions i àmbits. Des d’Adhara l’hem adaptat, elaborant uns materials perquè a través de la reflexió personal, el treball en grup i les dinàmiques s’extreguin els continguts més teòrics.

S’ofereix als centres educatius que volen formar als joves majors de 16 anys amb interès en conèixer i endinsar-se en el món del voluntariat.

INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT I AL LLEURE EDUCATIU

És una formació orientada a joves majors de 16 anys que volen iniciar-se com a voluntaris en centres d’educació en el lleure.

Durant el curs s’introdueix què és l’educació en el lleure, s’aprofundeix en la seva tasca transformadora de la societat, es refelxiona sobre el perfil i rol del monitor/a durant el procés educatiu, es reflexiona sobre el voluntariat,…

VOLUNTARIAT INTERNACIONAL I LLEURE EDUCATIU

És un curs introductori al món del voluntariat internacional, des de la visió del lleure educatiu. Dissenyat per a joves que tenen previst anar a fer un voluntariat a un altre país, el curs permet reflexionar i aprofundir en el sentit del voluntariat a nivell internacional. I també en donar eines i recursos per a fer de monitor/a en un entorn i context diferent.

S’ofereix durant els mesos d’abril o maig. I es prepara conjuntament amb la Fundació Educació Solidària.